Klementina Nemet +381 (0)61 57 53 699, Maćaš Nemet +381 (0)64 13 31 898 klementina.n@gmail.com

Zeleni sok od mirođije

PRIRODAN PROIZVODI 100% !

POVEĆAVAMO IMUNITET – DAJEMO SNAGU – PRUŽAMO VITALNOST – ORGANIZAM ČINIMO ZDRAVIM

Zeleni sok od mirođije

Mirođija je poznata kao začin i kao lekovita biljka. Još egipćani, stari grci i rimljani su je koristili kao začin, a njeno seme su grickali kako bi poboljšali varenje. Ni danas je ne bi trebalo zanemariti zbog njenog dobrog dejstva na organizam.

Šta sadrži Zeleni sok od mirođije ?

Zeleni sok od mirođije sadrži dragocene antioksidanse, mineralne materije, vitamine C-, A-, B1-, B2-, B3-, B6-, E-, i velike količine vlakna, flavonoide i hlorofil.

Dejstvo mirođije?

U XVII veku je bila poznata kao biljka koja otklanja probleme sa varenjem, sprečava nadutost i stvaranje gasova.

Danas znamo da je ova biljka bogata antioksidansima i ima mnoga blagotvorna dejstva na ljudski organizam. Jača imunitet, zahvaljujući hlorofilu deluje protivupalno, sprečava nesanicu, leči upalu desni, reguliše nivo šećera u krvi uz obavezan nadzor lekara (osobe koje uzimaju lekove zbog povišenog šećera u krvi ne bi smele na svoju ruku da prekinu terapiju ili smanje dozu, samo ako lekar tako propiše), povećava potenciju muškaraca.

DODACI

Zeleni sok od mirođije ne sadrži nikakve dodatke tipa konzervans, šećer, boju ili nešto slično. Proizvod je 100% prirodan.

KO NEMOŽE DA KORISTI ZELENI SOK OD MIROĐIJE

Osobe osetljive na bilo koji organski sastojak mirođije ili alergične na nju ne bi trebalo da ga koriste. Osobe koje sok od mirođije piju za snižavanje šećera u krvi ne smeju smanjiti dozu lekova, bez prethodne konsultacije sa svojim lekarom.

NUSPOJAVE

Nisu poznate

Prednosti zamrznutog zelenog soka od mirođije u odnosu na sokove ceđene kod kuće

Zeleni sok od mirođije može biti samo od biološki uzgajane mirođije. Ukoliko se priprema od hemijski tretirane, a ne bio mirođije, pored toga što će biti smanjen uticaj potrebnih vitamina, minerala, enzima, sa njima će u krvotok dospeti i otrovi. Ovo drastično umanjuje dejstvo soka od mirođije. Naši proizvodi se spravljaju i distribuiraju u higijenskim uslovima. Druga prednost je što se kod nas sokovi cede posebnim presama, specijalno dizajniranim za ovu namenu, te je u njemu smanjen procenat vlakna, a sadrži više vitamina, enzima, minerala. Sokove cedimo uz pomoć prese sa niskim brojem obrtaja, jer se kod velikih obrtaja uništavaju aktivne materije. Naši proizvodi se pripremaju po HACCP standardu, od uzgajanja do ceđenja sve faze rada prolaze kroz strogu kontrolu, kao i gotov proizvod, kako bi bili sigurni da ne sadrži nikakve izazivače bolesti, bakterije niti mikroorganizme.

Zeleni sok od mirođije se zbog visokog sadržaja enzima i belančevina brzo razgrađuje, za svega nekoliko časova. Gubi svoja lekovita svojstva, boju, koncentraciju hlorofila, zbog čega se ne može skladištiti na sobnoj temperaturi. Jedini način je zamrzavanje (i majčino mleko se ovako može skladištiti). Iz ovoga proizilazi da se i finalni proizvod u zamrznutom stanju distribuira. Da bi bio dostupan u tečnom stanju morali bi mu dodati konzervanse i druge dodatke te bi izgubio svoja lekovita svojstva. Zato se prevozi isključivo u hladnjaku i čuva duboko zamrznut.

Jednom odmrznuti Zeleni sok od mirođije se ne treba i ne može ponovo zamrzavati jer na vazduhu brzo oksidira, gube se hranljive materije.

Kako koristiti zeleni sok od mirođije?

OVAJ PROIZVOD SE KORISTI TOKOM OBROKA. Jedna kuglica se rastvori u pola deci jogurta ili vode, i popije tokom obroka. Maksimalna doza je 3 kuglice na dan i to odvojeno u danu, sa svakom glavnom obrokom se konzumira po jedna kuglica.
Ne sme se piti 2 kuglice odjednom jer onda naglo snižava nivo sećera u krvi. Dnevna doza zavisi od nivoa sećera.

 

Ovaj proizvod je proizveden po HACCP standardu